16:00

Stureby SK 1

Referat: Vallentuna BK DF 1 - Stureby SK 1

Det är alltid en omställning mellan fotboll och futsal, och årets säsong är knappast ett undantag. Några gjorde premiär redan förra helgen men för de flesta var det höstens första futsalmatch när vi åkte till Tellushallen i Vallentuna för bortamatch i 05-serien.

Vi inleder de två första perioderna med för låg intensitet i både presspel och anfallsspel men skapar ändå en rad frilägen på grundkvalitet. Tyvärr dröjer vi för länge i avslutslägen och en storspelande målvakt i kombination med vår ineffektivitet gör att det står 0-0 i paus.

Vallentuna spelar sin vana trogen ett tajt försvarsspel och vi möter en box som står uppställd på egen planhalva. I halvtid vrider vi om från 1-2-1 till 2-2 i anfallsspelet för att försöka få lite mer djup i spelet. Det ger också utdelning även om den största skillnaden är att vi höjer intensiteten och farten i spelet.

Vi skriver in en stabil 5-0-seger och laddar vidare för en riktigt rolig vecka som inleds med kostrådgivning och skivstångsträning och avslutas med Linköping Cup 11v11 i 04-klassen.